Skip to main content

Viatge en grup acompanyats al cor de centreamèrica. El bressol del món maya!

Dies: 14

Grup min/max: 6/14

Preu: 3.750€

Viatge al cor de Centre Amèrica per visitar la ciutat colonial de Antigua, patrimoni de la Humanitat, el mercat indígena a la ciutat de Chichicastenango, el Llac Atitlán envoltat per els seus volcans, anirem fins a una de les més espectaculars ciutats maies: Tikal, al bell mig de la selva del Petén. Visitarem també les runes maies de Yax-hà. Coneixerem els «garífunes» de Livingston, i dormirem en un hotel al mig de la Selva, en un afluent de Rio Dulce, riu fantàstic envoltat de selva.
Un viatge de somni al cor de Centre Amèrica

Punts d’interès:

ANTIGUA
Ciutat colonial amb molta vida, antiga capital del país.

CHICHICASTENANGO
Petita ciutat indígena on els dijous i diumenges s’omple de colors i d’olors del gran mercat en què es converteix. Fantàstica església que combina els ritus maies i cristià.

LAGO ATITLAN
Una caldera geogràfica envoltada de volcans, considerat un dels llacs més bonics del món, rodejat de petits pobles. Ens instal·lem a San Marcos La Laguna.

TIKAL
Ciutat maia meravellosa al mig de la selva, les seves piràmides característiques ens donen mostra d’una rica i avançada civilització antiga.

LIVINGSTON
Ciutat costera al Carib on viuen els l’ètnia garifuna, gent acollidora. Ciutat molt especial i animada.

ECO-LODGE A RIO DULCE
Petit ecohotel fantàstic al mig de la selva,en un afluent de Rio Dulce. L’experiència de dormir envoltat dels sorolls de la selva és única. Activitats al riu.

DIA 1. VOL BCN – GUATEMALA CITY – ANTIGUA
Volarem cap a la Ciutat de Guatemala, just arribar ens esperaran per dur-nos a Antigua on ens instal·larem en un hotel cèntric de la ciutat colonial.

DIA 2. ANTIGUA
Dia per descansar, passejar i visitar aquesta fantàstica ciutat colonial, una de les més ben conservades de tot Sud-Amèrica. Antigua va ser una de les capitals més importants de l’Amèrica colonial espanyola i conserva en els seus carrerons empedrats notables exemples d’arquitectura renaixentista i barroca. La ciutat va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1979. Pujarem també al Cerro de la Cruz, un turó on ens permetrà tenir una vista panoràmica de l’urbanisme de la ciutat, la naturalesa que la rodeja a la Vall de Panchoy i el majestuós Volcán de Agua.

DIA 3. ANTIGUA
Pel matí farem una excursió per pujar al volcà actiu Pacaya de 2.500 metres d’altitud a només una hora de la ciutat. És un dels volcans més visitats del país degut al seu fàcil accés i per la seva permanent activitat que el fan d’allò més atractiu. Per la tarda seguirem passejant per la ciutat d’Antigua i descobrint les seves esglésies entre les que destaca l’extraordinària façana d’estil barroc de la Merced; els convents de Santa Clara i San Francisco, la seva bonica Plaza de Armas i altres monuments rellevants.

DIA 4. ANTIGUA – CHICHICASTENANGO
Pel matí anirem cap a la ciutat de Chichicastenango per viure de prop el colorista mercat indígena més famós d’Amèrica Llatina. El mercat se celebra al bell mig de la plaça central del poble, entre dos antigues esglésies colonials: la del Calvario i la de Santo Tomás. La major part de la població indígena és de l’ètnia Quiché i el municipi té una rellevància cultural i històrica per haver sigut el lloc on es va trobar el Popol vuh, un llibre religiós maia que narra l’origen de la Humanitat. Ens quedem a dormir en un hotel colonial preciós.

DIA 5. CHICHICASTENANGO – LAGO ATITLÁN
Al matí marxem fins a Panajachel, ubicada a la riba del llac Atitlán on agafarem una barca que ens durà fins a San Marcos La Laguna, un indret amb una energia molt especial. Dormirem en un ecohotel de bungalows, ideal per a la relaxació i el descans.

Ocupen aquesta petita vila multitud de centres de massatges, reiki, meditació, ioga i teràpies holístiques. També podrem nedar al llac o visitar algun dels altres pobles veïns i les seves plantacions de cafè.

DIA 6. LAGO ATITLÁN (SAN MARCOS) – FLORES
Pel matí anirem fins a Guatemala City per agafar a la tarda el vol directe fins a Flores, on ens instal·larem en un hotel a la vora del llac Petén Itzá, el tercer llac natural més gran del país.

DIA 7. TIKAL
De bon matí ens passaran a buscar per anar a visitar Tikal, un dels principals centres culturals i de població de la civilització maia. A l’any 1979, el Parc Nacional de Tikal va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO tan pel seu valor natural com cultural únics. Farem una visita guiada de tot el dia per meravellar-nos de l’arquitectura maia que ha sobreviscut al pas del temps: el Temple del Gran Jaguar, els grans temples piramidals, el Palau Reial i residències entre d’altres. Probablement la millor de totes les ciutats maies descobertes fins el moment. La selva tropical que l’envolta, amb una abundant flora i fauna entre la que destaquen els micos udoladors i els jaguars, encara li afegeix un aire més misteriós i espectacular. Tornem a Flores a dormir en el mateix hotel

DIA 8. YAX-HÀ
Pel matí anirem a visitar unes runes menys conegudes que Tikal, al mig de la selva del Petén visitarem el parc arqueològic de Yax-hà. Tornem a dormir a Flores.

DIA 9. FLORES – RÍO DULCE
Pel matí marxem fins a Rio Dulce. D’allà anirem amb llanxa fins a un afluent del riu per instal·lar-nos en un fantàstic ecohotel de cabanes enmig de la selva a la riba del riu.

DIA 10. RÍO DULCE: LIVINGSTON i SIETE ALTARES
Pel matí anirem cap a Los Siete Altares i a visitar Livingston, ciutat animada i habitada principalment pels habitants de l’ètnia garífuna. Aquest grup ètnic de l’Amèrica Central i el Carib és sorgit de la barreja de la població ameríndia amb afroamericans que es van resistir a la colonització i a l’esclavitud. Passarem la nit en aquest màgic indret envoltats per una mosquitera i els sorolls ensordidors de la nit a la selva.

DIA 11. RÍO DULCE: BIOTOPO i KAYAKS
Dia sencer a Río Dulce per fer activitats al riu amb kayaks i visitar el biòtop i alguna comunitat veïna. Seguim dormint a l’ecohotel.

DIA 12. RÍO DULCE – GUATEMALA CITY
Pel matí, sortirem en barca fins a Puerto Barrios on ens esperen per dur-nos a Guatemala City. Nit en hotel a la capital.

DIA 13. VOLS DE TORNADA A BARCELONA
Des de Guatemala City agafarem els vols cap a Barcelona.

DIA 14. BARCELONA
Arribada a Barcelona.

INCLOU

Vols internacionals (BCN–GUA- BCN)
Vol domèstic (GUA-FLORES)
Taxes aèries
Tots els allotjaments amb esmorzar inclòs
Tots els transports i trasllats privats amb conductor
Entrades i visites segons itinerari
Guia acompanyant des de Barcelona
Excursió amb guia local al Volcà Pacaya.
Visat
Assegurança d’assistència i cancel·lació amb causa enfermetat Covid inclosa

NO INCLOU

Menjars(dinars i sopars) i despeses personals.
Qualsevol despesa derivada dels requisits sanitaris dels països: proves PCR i/o antígens
Qualsevol servei no especificat a l’apartat anterior.

Preu: 3.750€ preu per persona en habitació doble.

Suplement habitació individual: 400€